Данило Ковач добитник престижне стипендије Универзитета Ла Сапијенца у Риму


Требињац Данило Kовач, асистент на студијском програму Историје Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци и професор историје и латинског језика у Гимназији Бањалука, добитник је пуне стипендије Универзитета Ла Сапијенца у Риму, за докторске студије из области историје. Ла Сапијенца сваке године додјељује страним студентима свега 30 престижних стипендија које су расподијељене на све студијске области, а једину овогодишњу стипендију за историју добио је Kовач.

Овај бањалучки просвјетни радник претходно је, као Чивнинг стипендиста, завршио мастер студије на британском Институту за образовање, Универзитетског колеџа у Лондону.

Kао стипендиста француске Владе, боравио је на студијским путовањима на универзитетима у Версају и Сорбони. Био је стипендиста Представништва Републике Српске у Бечу, као и Америчке академије у Риму.

Похађао је бројне међународне семинаре у Берлину, Бухенвалду, Риму, Трсту, Паризу, Перону, Бечу и Лондону.

Његов други мастер рад „Дипломатски односи између Италије и Независне Државе Хрватске 1941-1943“ освојио је награду Фондације „Слободан С. Беговић“, додијељене на Правном факулету Универзитета у Београду.

Универзитет у Риму основан је давне 1303. године, те као један од највећих европских универзитета броји 120.000 студената.

Извор: СРНА / ЕТребиње

Подијели

Ново

РАДОВАН СУБИЋ: Један британски путописац о походу Омер-паше Латаса у Херцеговини 1861. године

4. јуна 2021.

Михајло Ђурић и Коста Чавошки о уставним промјенама у Југославији

НОВО: „Усташки покољ над Србима у селима Велико и Мало Паланчиште и Горњи Јеловац код Приједора октобра 1942. године“

18. априла 2021.
ОЗНАКЕ
ИСТОРИОГРАФИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Пишите нам
istoriografijars@gmail.com

Допуштено је преузимати текстове са портала, уз обавезно навођење извора и упућивање директно линком на страницу са које се текст преузима.

Сва права задржана © Историографија РС 2020.