Јунакиња филма „Дара из Јасеновца“ посјетила стратиште Доња Градина


Спомен-подручје Доња Градина данас је посјетила јунакиња Филма „Дара из Јасеновца“ Биљана Чекић, како би најавила сутрашњу премијеру на јавним сервисима Републике Србије и Републике Српске.

Дирекор Јавне установе Спомен-подручје Доња Градина Тања Тулековић изјавила је Срни да је веома значајан тренутак у ком се филм промовише, а то је вријеме када је на сцени историјски ревизионизам.

– Управо овај филм је сада веома важан медиј који ће допријети до великог броја публике на различитим странама свијета. Ми већ сада биљежимо прве резултате тог филма када имамо повећан број страних посјетилаца на званичној веб страници установе – изјавила је Тулековићева.

Филм „Дара из Јасеновца“, режисера Предрага Антонијевића, снимљен уз подршку Филмског центра Србије, имаће сутра ексклузивну телевизијску премијеру на Радио-телевизији Републике Српске.

Филм ће на РТРС бити приказан у 20.05 часова.

Сниман на основу аутентичних свједочанстава преживјелих логораша, филм „Дара из Јасеновца“ је први играни филм на тему хрватског усташког логора Јасеновац у Другом свјетском рату.

Ова драма осврће се на период Другог свјетског рата, када послије велике усташко-њемачке офанзиве на Козари, локално становништво масовно завршава у овом концентрационом логору.

Међу главним глумцима у овом остварењу су Ања Илић и Златан Видовић, који глуме родитеље мале Даре, коју игра Биљана Чекић из Козарске Дубице.

Извор: РТРС

Подијели

Ново

РАДОВАН СУБИЋ: Један британски путописац о походу Омер-паше Латаса у Херцеговини 1861. године

4. јуна 2021.

Михајло Ђурић и Коста Чавошки о уставним промјенама у Југославији

НОВО: „Усташки покољ над Србима у селима Велико и Мало Паланчиште и Горњи Јеловац код Приједора октобра 1942. године“

18. априла 2021.
ОЗНАКЕ
ИСТОРИОГРАФИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Пишите нам
istoriografijars@gmail.com

Допуштено је преузимати текстове са портала, уз обавезно навођење извора и упућивање директно линком на страницу са које се текст преузима.

Сва права задржана © Историографија РС 2020.